T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
VAN / EDREMİT - Van Edremit Halk Eğitimi Merkezi

ERASMUS+ AB PROJEMİZ UYGULANMAYA BAŞLANDI

Avrupa Konseyi destekli " Yetişkinlerin Eğitiminde e-Sanatsal Yaklaşımlar" temalı Erasmus+ projemizin açılışı ve tanıtımı yapıldı.

Ulusal Ajans UA tarafından kabul edilip hibelendirilen 2021-1-TR01-KA227-ADU-098764 numaralı "Yetişkinler için yeni e-Sanatsal Öğrenme Yaklaşımı" isimli uluslararası stratejik ortaklıklar projesi açılış toplantısı, proje ortakları kurumumuz Van Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, RS Planlama ve Proje Merkezi (Ankara), Zavod Boter Enstitisü (Slovenya), UC Limburg Üniversitesi (Belçika) ve Sportsko PESG Üniversitesi (Hırvatiastan) temsilcilerinin katılımıyla ilimiz Vanda gerçekleştirildi.

Erasmus+ programı kapsamında, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye değer görülen "Yetişkinler İçin e-Sanatsal Yaklaşımlar" temalı projemizin açılış startı bugün verildi. Elit World otelde yapılan tanıtım ve açılış toplantısına çok sayıda kurum yöneticisi, stk temsilcisi, projenin dış paydaşları ile Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ArGe birimi koordinatörleri katıldı. İl Milli eğitim müdürümüz Hasan TEVKE, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik TÜFENÇİ, Memursen İl Şube Başkanı Mehmet Ali UCA, Van Büyük Şehir Belediye Başkanlığı Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma BİÇEK, Sürücü Kursları Derneği Başkanı Sertaç KÜTÜKOĞLU, Van YYÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Şehnaz Nigar ÇELİK, İl Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Talat TOY, Şakir SIĞINÇ katıldı. Programa ilçemizden de Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Elif YÖRÜK, Şube müdürlerimiz İsmet SAMSA ve Mehmet Nuri DAYAN ile kurum müdürümüz Mehmet Tahir ARSLAN, kurum idarecilerimiz Turan FİDAN, Adil YILDIRIMÇAKAR ve Emine VARÇİN katıldı.

Program açılışında Van İl Milli Eğitim Müdürümüz sayın Hasan TEVKE bir konuşma yaptı. Konuşmalarında "Hayat Boyu Öğrenmenin, küresel salgından sonra artık bütün dünyada büyük bir önem kazandığını, yeni dünya düzeninde bütün alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da daha çok uzaktan erişim modelleri üzerinde yeni çalışmalar yapılmaktadır. Bu proje ülkemizde çok büyük önem verdiğimiz Hayat Boyu Öğrenme alanının bu çerçevedeki ilk projesi olma niteliğini de taşıması bakımından çok daha önemlidir. Artık bütün dünyada da hayat boyu öğenmeye daha çok önem verilmektedir. Bu projenin paydaş kurumları olarak yurt dışından ülkemize, ilimize teşrif eden çok değerli katılımcılara hoş geldiniz diyorum, Hayat Boyu Öğrenme kurumumuz Van Edremit Halk Eğitimi Merkezinin yönetici ve tüm çalışanlarını ve ArGe birimimizin koordinatörlerini tebrik ve teşekkür ederim. Nice başarı ve güzelliklere vesile olmasını temenni ederim." dedi.

Projenin paydaş kurum temsilcileri kısa konuşmalar yaptıktan sonra projenin Türkçe ve İngilizce sunumları Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar Ge birimi koordinatörleri Abdulkerim Yiğit ve Ezgican Kızılok tarafından yapıldı. Projenin uygulanma aşamaları, yol haritası ve proje bitiminde nihai somut çıktıların anahatları ile paydaş kurumlar arasındaki koordinasyon üzerinde iki günlük çalıştay yapıldı. Çalıştaya kurumumuzu temsilen Kurum Müdürümüz Mehmet Tahir ARSLAN, kurum idarecilerimiz Turan FİDAN, Adil YILDIRIMÇAKAR ve Emine VARÇİN katıldı. Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar Ge birimi koordinatörleri Abdulkerim Yiğit ve Ezgican Kızılok ile yurt dışı paydaş kurumlar olarak Slovakya, Belçika ve Hırvatistan'dan temsilciler katıldı.

Proje tanıtımından sonra  proje ortaklarımızla iki günlük çalıştay yapıldı. Projenin ikinci uluslararası toplantısı Haziran 2022'de Belçika'da gerçekleştirilecektir. Bu toplantıda ilk çıktı olan Dijital Öyküleme Araç Seti hazırlıkları tamamlanacak ve eğitim dünyasının kullanımına sunulacaktır.

 
 
 
 09-12-2021
 09-12-2021

09-12-202109-12-2021

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.12.2021 - Güncelleme: 13.12.2021 11:11 - Görüntülenme: 580
  Beğen | 1  kişi beğendi

Etiketler :
Erasmus , AB, UA , proje,