VAN / EDREMİT - Van Edremit Halk Eğitimi Merkezi

04323122617 (Fax)
YENİ CAMİİ MAHALLESİ 15025.SOKAK NO1B EDREMİT/VAN
Vizyon
İlçemizde okuma-yazma oranını %100´ e çıkarmayı, orta ve yüksek öğrenimlerini tamamlayan vatandaşlarımızın istihdam ve mesleki kariyerlerine tamamlayıcı kurslarla yardımcı olmayı, her vatandaşımızın en az bir sosyal-kültürel kurstan faydalanmasını hedefliyoruz.
Misyon
Eğitim ve gelişimin hayat boyu devam etmesi gerektiği bilinciyle hemşehrilerimize mesleki ve sosyal-kültürel anlamda tam gün tam yıl esasıyla hizmet veren bir kurumuz.
Başarılar
1-Esasmus+ AB destekli proje Onayı 2020 K2 2-Esasmus+ AB destekli proje Onayı 2021 K1 3-Kültür Bakanlığı Destekli 3 Proje Uygulaması 2021 4-Kültür Bakanlığı Destekli 3 Proje Uygulaması 2022 5-Türkiye Vodafone Vakfı Destekli 2 Proje Ortaklığı 2022 6-DAKA destekli "Ustalar Profesyonelleşiyor" programı 7-Sporda çok sayıda il, bölge ve Ülke Geneli Derece
Öğretim Şekli :Tam Gün Tam Yıl Esasına Göre Çalışmaktayız.
Tam gün tam yıl proğramları uygulanmaktadır
Doğalgaz ile ısınma sağlanır.
Talep olan tüm yabancı dillerde kurs açılabilmektedir.
Edremit merkezde olmamızdan kaynaklı sürekli toplu taşıma imkanı
Kuruma ait servis aracı bulunmamaktadır.
Yerleşim Yeri
Van ilimizin turistik merkez ilçesidir.Sahilde olup hızla gelişen ilçemizin turistik tesisleri,Gençlik spor merkezi gibi yaşam imkanları vardır.
İl ve İlçe merkezlerine 25 km mesafede bulunmaktadır.
İhtiyaç, Talep ve Kamu Yararı doğrultusunda değişebilmektedir.
0-65 (Usta Öğretici Ek-2 Formuna Göre Değişkenlik Gösterebilmektedir)
Okulun Sınav Başarı Durumu
Hayat Boyu Öğrenme Kurumları içinde; aktivite, kalite ve vizyon olarak çok önemli bir yerdeyiz.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Mezunlara yönelik kurslarla Belediye paydaşlığında kurs merkezimiz vardır. Bu konuda özel dersanelerle yarışır durumdayız ve iddiasındayız. DYK dersanemiz lise mezunu olan herkese açıktır.
Sportif Etkinlikler
Sporun Tüm Alanlarında kurslar ve eğitimler yapılmakta ve yarışmalara katılım sağlanmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Bilime dair her türlü çalışma desteklenmekte, yürütülmekte ve farkındalık oluşturulmaktadır.
Proje Çalışmaları
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Diğer Hususlar
AB Destekli Toplum Merkezi Projesi Kapsamında Dünya Bankası Finansmanı ile 2021 Yılında Kuruma Hizmet Aracı Temin Edilmiştir.